En plena etapa d'alta tensió entre els EUA i Corea del Nord, el règim nord-coreà de Kim Jong-un va assegurar que impulsarà «a velocitat màxima» el seu programa nuclear en resposta a la creixent pressió exercida sobre el país per part del president nord-americà, Donald Trump. La possibilitat que Pyongyang dugui a terme el seu sisè assaig atòmic de manera imminent és una de les raons que més ha tensat durant les últimes setmanes les complicades relacions entre Pyongyang i Washington, que no descarta una acció militar en resposta a aquesta provocació.

En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors nord-coreà va denunciar que «els EUA estan fent molt soroll a favor de més sancions i pressió d'acord amb la seva nova política de màxima confrontació contra la República Popular Democràtica de Corea». En aquest sentit, el text advertia que el país asiàtic «accelerarà al màxim les mesures per reforçar el seu programa de dissuasió nuclear». El comunicat va repetir a més la idea que Corea del Nord podria fer «en qualsevol moment i a qualsevol lloc» la seva propera prova atòmica. A mitjans d'abril unes fotos preses per satèl·lit indicaven que la base nuclear nord-coreana de Punggye-ri estava preparada per a un nou test, ja que mostraven una gran activitat.

Per part seva, Trump va afirmar que està disposat a reunir-se amb Kim Jong-un «sota les circumstàncies adequades». «Molts polítics mai ho dirien, però li estic dient que sota les circumstàncies adequades, em reuniria amb ell. Tenim notícies d'última hora», va destacar.

En els últims dies, el mandatari ha insistit que prefereix una solució diplomàtica amb Pyongyang i ha expressat la seva confiança en la mediació del president xinès, Xi Jinping, per calmar les tensions.

L'última reunió d'un alt càrrec nord-americà amb el règim comunista de Pyongyang es va produir l'any 2000, quan la llavors secretària d'Estat, Madeleine Albright, sota el Govern del president Bill Clinton, es va reunir a la capital nord-coreana amb Kim Jong-Il, el pare de Kim, per discutir el programa nuclear.