El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que la seva formació ha enviat una carta al Partit Socialista per dialogar sobre la proposta de moció de censura i preveu, en els propers dies, reunir-se amb els grups parlamentaris, però, sobretot, va dir, amb la societat civil. Iglesias va assegurar que han enviat una carta al PSOE després que els socialistes no hagin respost a la seva «conversa telefònica».

El líder de Podem va demanar als socialistes que «reflexionin» i deixin de pensar en el seu partit i en les primàries, per pensar una mica més en Espanya. Iglesias va destacar que encara que no prosperi la moció de censura és important demostrar que Podem és una «alternativa de Govern i de país», i més quan el PP «s'ha convertit en el partit més corrupte d'Europa i una majoria social vol veure'l fora de les institucions». «Seria més sensat que les forces polítiques que al matí parlen de corrupció i a la nit sostenen el PP, escoltin més la societat civil i Espanya», va dir.

Respecte al fet que el president del Govern, Mariano Rajoy, hagi ironitzat sobre la moció de censura, Iglesias va insistir que és «molt greu» que el cap de l'Executiu es permeti «fer bromes» amb aquest assumpte quan ha d'anar a l'Audiència Nacional a declarar sobre el finançament del seu partit. Iglesias va recordar que quan Rajoy era responsable de les campanyes electorals del PP «aquestes es van finançar il·legalment».

Per part seva, l'exsecretari general i precandidat a les primàries del PSOE, Pedro Sánchez, creu que el líder de Podem s'ha convertit en un mer espàrring per a Mariano Rajoy, al qual va repetir la seva petició de dimissió pels casos de presumpta corrupció i va afirmar que espera que «no arrossegui Espanya en la seva caiguda».

En declaracions a Lleida, abans de participar en la manifestació del Primer de Maig, Sánchez va afirmar que «crec que Pablo Iglesias pot presentar aquesta moció, però fa un any no hagués fet falta. Iglesias és una mena d' espàrring per a Mariano Rajoy i aquesta és la diferència entre ell i nosaltres, que ell actua com un espàrring per a Rajoy i nosaltres volem derrotar Rajoy; són coses ben diferents». El dirigent socialista va tornar a demanar al cap de l'Executiu que «comparegui al Congrés dels Diputats i que assumeixi les seves responsabilitats polítiques».