Dos agents de la Guàrdia Civil van haver de socórrer a la tarda d'aquest dilluns a un nen de 9 anys que presentava un fort xoc anafilàctic que li impedia respirar amb normalitat després de menjar unes patates que havien estat fregides en oli amb peix, aliment aquest últim al que el menor és al·lèrgic.

Segons explica l'Institut Armat, els agents es trobaven prestant servei de seguretat ciutadana per la cala de Finestrat quan unes persones els van cridar demanant-los ajuda. En un dels restaurants de la zona hi havia un nen de 9 anys que presentava "una greu intoxicació alimentària, que li havia obstruït les vies respiratòries i amb prou feines podia respirar".

El menor, de nacionalitat anglesa i resident a La Nucia, havia ingerit unes patates fregides que, segons sembla, havien estat cuinades en oli usat prèviament per fregir peix, aliment al qual el petit és al·lèrgic.

Els guàrdies civils, davant l'emergència de la situació, van muntar el menor al vehicle oficial i es van dirigir de forma immediata a l'Hospital comarcal de la Vila, on va ser ingressat d'urgència.

A última hora d'ahir, els agents van trucar a la mare del menor, que els va comunicar que el nen acabava de ser donat d'alta i que es dirigien ja a casa seva.