El PNB defensa el suport als pressupostos de Rajoy apel·lant a "l'estabilitat"

Aitor Esteban assegura que el pacte que han tancat amb el govern espanyol va més enllà de "l'agenda basca" i "beneficia tothom"

05.05.2017 | 07:09

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha explicat que el seu grup donarà suport als pressupostos del govern espanyol de Mariano Rajoy per a aquest 2017 i, per tant, votarà contra les esmenes a la totalitat que han presentat la majoria de partits de l'oposició. El nacionalista basc ha defensat aquesta posició explicant que han arribat a un pacte amb l'executiu estatal "que va més enllà de l'agenda basca" i que posa l'accent "en l'estabilitat i la competitivitat econòmica". "És un acord que no va contra ningú, no perjudica ningú i beneficia tothom", ha sentenciat Esteban en roda de premsa des del Congrés.

El portaveu del PNB ha detallat que ha negociat l'acord pels pressupostos de 2017 "amb l'agenda basca sempre al cap", però també tenint "com a prioritat l'àmbit econòmic" de tot l'Estat. "L'economia encara està amenaçada, l'estabilitat encara no existeix, i que hi hagi pressupost ara és important", ha afegit.

Esteban ha desvinculat l'acord pels pressupostos del pacte que han tancat el govern espanyol i el d'Euskadi per la quota basca en el marc del seu concert econòmic. Tot i això, ha admès que "l'arribada del debat pressupostari ha accelerat les negociacions" de la quota basca "però són acords estan sustentats en índex, xifres i la legislació".

En el detall de l'acord pressupostari, Esteban ha concretat que el pacte inclou modificar la tarifa elèctrica empresarial, tot defensant que això "no només beneficia la indústria basca" i que f tot el teixit empresarial "més competitiu". També ha comentat que s'ha pactat un "cronograma complet i detallat de la Y basca, amb el compromís de l'entrada a les capitals" d'aquesta infraestructura "cabdal per a tot el corredor atlàntic". Per últim, s'han inclòs també millores en I+D+I i en la indústria del vehicle elèctric, i la millora de la "coordinació en les polítiques de seguretat" amb la policia basca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

merkel cau al nivell de rajoy

na de les falsedats propagada pels que han arruïnat Espanya a canvi de garantir la...

Els líders europeus celebren la victòria de Merkel pel seu compromís amb la UE

Els líders europeus celebren la victòria de Merkel pel seu compromís amb la UE

El ministre d'Exteriors belga es mostra «preocupat» per l'auge de la ultradreta i demana reformes...

Els familiars dels atrapats a Mèxic perden la paciència

Els familiars dels atrapats a Mèxic perden la paciència

?Denuncien una «lluita d'egos» entre les corporacions que participen en les tasques de rescat,...

El pare dels nens que van conviure cinc dies amb el cadàver de la mare els havia reclamat

El pare biològic de tres dels quatre fills de la dona trobada dissabte amb la seva parella...

Sis persones ferides en un centre comercial de Londres en un atac amb àcid

Sis persones van resultar ferides a prop d'un centre comercial a l'est de Londres després...

Enllaços recomanats: Premis cinema