La Fundació de Supervivència de l'Orangutan de Borneo, un grup de conservació d'aquest tipus de mico a Indonèsia, ha anunciat el rescat d'una exemplar femella albina, qualificada com a "extremadament estranya", després que la Policia alertés que l'animal estava en captivitat.

En un breu comunicat, la fundació ha explicat que el rescat va tenir lloc dissabte passat, 29 d'abril, quan el cap de la Policia de Kapuas Hulu, a la província indonèsia de Kalimantan Occidental, va trucar al grup per donar l'alerta.

En cooperació amb l'Agència de Conservació de Recursos Naturals de Kalimantan Central (BKSDA), han procedit al rescat de l'exemplar, de cinc anys. "Les proves físiques preliminars dutes a terme pel nostre equip mèdic han determinat que es tracta d'una orangutan albina: el pèl, els ulls i el color de la seva pell són més pàl·lids del normal i presenta fotosensibilitat", ha assenyalat.

"Continuarem observant-la i duent a terme proves de salut rutinàries", ha indicat l'organisme, que ha explicat que l'animal va estar "captiu" per residents locals quan encara presentava comportament "salvatge".

Un cop hagin completat tots els estudis per avaluar-ne l'estat de salut, l'organització ha indicat que mirarà de trobar la millor estratègia per al seu "benestar a llarg termini i la seva conservació".

El portaveu del grup, Nico Hermanu, ha confirmat al diari 'Jakarta Globe' que l'orangutan "gaudeix de molt bona salut" i que la seva actitud suggereix que va ser criada lliure en la naturalesa. "Hi ha moltes possibilitats que aviat sigui alliberada i retornada al seu hàbitat natural", ha conclòs.