L'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va apel·lar directament a la Sala Penal de l'Audiència Nacional la presó preventiva que compleix des del 21 d'abril per la seva implicació en l'operació Lezo al·legant que no hi ha risc que pugui escapar-se. Afirma, entre altres raons, que fugir de la justícia seria «materialment impossible» perquè té els seus béns embargats i no té mitjans econòmics, a més de tenir un «arrelament notori» a Espanya, on resideix amb la seva dona i tres filles, la més gran de les quals «celebrarà el seu casament d'aquí a pocs mesos».

González al·ludeix a més en el recurs a la debilitat de les proves de què disposa l'instructor del cas, Eloy Velasco, per justificar una mesura tan costosa com és la seva presó incondicional. Tant l'expresident madrileny com el seu home fort a Llatinoamèrica, l'expresident d'Inassa Edmundo Rodríguez Sobrino -igualment a la presó sense fiança- han recorregut directament en apel·lació davant la Sala Penal de l'Audiència Nacional aquesta mesura cautelar, eludint d'aquesta manera el tràmit del recurs de reforma davant l'instructor del cas, que consideren perdut per endavant.

Per altra banda, el diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Jesús Gómez va assegurar, després de declarar com a testimoni davant del jutge del cas Lezo, que des de l'entorn de González va haver-hi seguiments a la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, quan era delegada del govern i també a ell mateix amb l'objectiu de desprestigiar-lo. «A part que s'estava defraudant les arques públiques, aquests diners s'estaven utilitzant també per destruir reputacions d'adversaris polítics de dins i de fora del PP», va explicar en sortir de l'Audiència Nacional.

Aquests seguiments van ser detectats pel seu servei de vigilància i els va realitzar un expolicia «presumptament per a un despatx d'advocats que es diu Azertia», que comparteix seu amb Estrella Digital, mitjà digital que ell creu que va ser adquirit per González amb aquest objectiu.

Va explicar també de nou que quan el 2014 va arribar a les seves mans un número de compte a Suïssa atribuït a González, va alertar d'això a diversos membres del PP i fins i tot va intentar fer-lo arribar a la germana de Mariano Rajoy a través d'un amic que com ella és registrador de la propietat, però desconeix si li va traslladar al president del Govern.

No obstant, va apuntar que el dia en què la direcció del partit va donar a conèixer que González «no repetia», a la versió digital d' El País es va poder llegir que «a més de l'àtic, van influir també informacions sobre la possible existència d'un compte, així que entenc que d'una manera o altra aquesta informació va arribar».

Podem pressiona el PSOE

PSOEEn un altre ordre de coses, el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va instar la gestora del PSOE a preguntar a la seva militància sobre la postura que haurien de prendre els socialistes davant la moció de censura anunciada per la seva formació contra Mariano Rajoy perquè, potser, «es troba amb una sorpresa». Echenique va insistir que hauria de ser la militància socialista qui prengués la decisió sobre aquesta moció de censura, que el president de la gestora, Javier Fernández, ja ha anunciat que no l'avalaran.