El PSOE afirma que el clima de corrupció tanca la porta al diàleg amb el PP

Montoro admet que aquesta xacra «ens avergonyeix», però destaca que afecta «molts partits i no només el PP»

04.05.2017 | 00:23
El PSOE afirma que el clima de corrupció tanca la porta al diàleg amb el PP

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, va advertir al Govern de Mariano Rajoy que el seu «repugnant» clima de corrupció ha tancat la porta al diàleg amb els socialistes a partir d'ara, tant en matèria econòmica i pressupostària, com política. «Les seves polítiques econòmiques mai ens han convençut, però sens dubte és la corrupció que afecta el seu partit la que destrueix la confiança que és necessària en un moment de recuperació econòmica com el que vivim i destrossa qualsevol credibilitat per als pactes, els diàlegs i tot el que el Govern vulgui proposar a partir d'ara, ja sigui en política, en economia o en matèria pressupostària», va afirmar Hernando en el debat dels Pressupostos de 2017.

El portaveu socialista, que va retreure al ministre Cristóbal Montoro la «indignació» i «repugnància» que, segons el seu parer, produeix en la ciutadania que sabés que Ignacio González tenia comptes a paradisos fiscals i «no fes res», va assegurar que el seu grup serà «implacable a l'hora de demanar responsabilitats i explicacions» a Rajoy sobre el cas Lezo al Parlament.

Per part seva, la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, va criticar els Pressupostos del Govern, que segons el seu parer busquen «blanquejar la imatge del PP». La portaveu d'Units Podem va recordar que el seu grup ha presentat una alternativa pressupostària basada en «ingressar més de qui més s'ha beneficiat durant la crisi» per a «gastar millor» i no creu que aquesta proposta suposi cap «borratxera de despesa pública», com va afirmar el ministre.

Paral·lelament,el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va retreure al ministre d'Hisenda que porti un pressupost que beneficia les grans constructores i la «corrupció legal de les portes giratòries», a més de ser una radiografia de l'«Espanya centralista» i «de la mentida».

Montoro va asseverar que al Govern i a ell mateix els preocupa la corrupció, «ens avergonyeix i ens enfada», encara que els casos de corrupció «afecten molts partits i no només el PP».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema