El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va assegurar que les negociacions sobre el Brexit seran «impossibles» si la Unió Europea (UE) i el Regne Unit comencen a «discutir» abans de l'inici de les converses sobre la sortida de Londres del club comunitari. «Aquestes negociacions ja són prou difícils per elles soles. Si comencem a discutir fins i tot abans que hagin començat, resultaran impossibles», va afirmar el polític polonès després de la seva trobada amb la primera ministra de Noruega, Erna Solberg.

Tusk va demanar «discreció, moderació, respecte mutu i un màxim de bona voluntat» a ambdues parts perquè les negociacions tinguin èxit. «Les apostes estan massa altes com per permetre a les nostres emocions descontrolar-se perquè en joc hi ha les vides diàries i interessos de milions de persones a banda i banda del Canal. Hem de tenir en ment que per tenir èxit necessitem discreció, moderació, respecte mutu i un màxim de bona voluntat», va explicar. En aquest context, i després de la trobada amb la mandatària noruega, va anunciar que el club comunitari mantindrà un diàleg «proper» amb Oslo durant el procés de sortida de Londres de la Unió perquè «això fan els socis».

Per part seva, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va negar que les institucions de la Unió Europea estiguin fent ingerències a les eleccions britàniques amb la seva defensa del projecte comú i en plenes negociacions del Brexit. Per a Tajani, no s'ha d'entendre com un atac que des de la UE es defensi que és «millor» ser part del club comunitari que «estar fora», va assenyalar, tot recordant que va mantenir una trobada «constructiva» amb la primera ministra britànica, Theresa May, fa dues setmanes, i es va mostrar «optimista» sobre les possibilitats de tancar amb èxit les negociacions del Brexit.