Corea del Nord va acusar la CIA de preparar, al costat dels serveis d'intel·ligència sud-coreans, un pla per matar el seu líder, Kim Jong-un, amb substàncies químiques durant les celebracions de l'abril passat al país asiàtic. El Ministeri de Seguretat Estatal va assegurar que van detectar un grup infiltrat per l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) i el Servei Nacional d'Intel·ligència de Seül per fer «preparatius encoberts i meticulosos» per atemptar contra el seu líder «mitjançant l'ús de substàncies químiques».

El Ministeri va explicar que la CIA i els serveis d'intel·ligència sud-coreans van «subornar» el 2014 un nord-coreà de cognom Kim que treballada en un complex industrial al territori rus de Khabarovsk perquè cometés un «atemptat terrorista» contra el líder suprem del país. L'objectiu era assassinar Kim durant els actes al Palau del Sol de Kumsusan (on estan embalsamats el seu avi i el seu pare, Kim Il-sung i Kim Jong-il, respectivament) i a la desfilada militar.

«Li van dir que l'assassint amb substàncies químiques, incloses substàncies radioactives i nanoverins, era el millor mètode, ja que no requereix accés a l'objectiu», amb resultats després de sis o dotze mesos. Els serveis d'intel·ligència de Seül van assumir el cost dels subministraments i fons necessaris per a l'operació i l'home va rebre dos pagaments de 20.000 dòlars, així com un transmissor-receptor de satèl·lit.

Per altra banda, el Govern xinès va mostrar la seva oposició a que els Estats Units imposin sancions a Corea del Nord o un altre país de forma unilateral, un dia després que la Cambra de Representants dels EUA aprovés una llei que atorga més poder a l'Executiu per prendre aquestes mesures. El portaveu del Ministeri d'Exteriors de la Xina, Geng Shuang, va recordar que la situació a la península coreana és «extremadament delicada, complexa i tensa» i va tornar a demanar calma i «contenció».