El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va assegurar que «l'anglès, de manera lenta però segura, està perdent importància a Europa» en un discurs a la Universitat Europea de Florència (centre d'Itàlia). Juncker va triar parlar en francès en la seva intervenció, destinada a analitzar el futur de la Unió Europea (UE), perquè, va dir, preferia aquest idioma «de cara a les eleccions» presidencials a França.

«El Brexit és una tragèdia i no un esdeveniment menor», va afirmr el president de la Comissió Europea, tot afegint que els britànics «estan abandonant la Unió Europea, no al contrari; la diferència es notarà». El president de la Comissió Europea va assenyalar que «els que senten que cal tornar a les nacions individuals estan equivocats, ha arribat el moment d'unir-nos més».

Per part seva, el ministre per al Brexit del Regne Unit, David Davis, va acusar la Comissió Europea d'intentar «intimidar» els britànics abans de l'inici de les negociacions sobre la sortida britànica de la UE. El ministre conservador va afirmar que les informacions publicades aquesta setmana per mitjans britànics que apunten que Brussel·les exigirà a Londres una factura de 100.000 milions d'euros per abandonar el bloc comunitari «van creuar una línia».

«Clarament, el que va passar va ser que la Comissió estava intentant intimidar els britànics. Els britànics no es deixaran acovardir, ni el Govern permetrà que els intimidin», va explicar el ministre per al Brexit.