L'equip de la candidata ultradretana a la Presidència de França, Marine Le Pen, va denunciar irregularitats en la recepció de les paperetes de vot que afecten la seva aspirant, però no el seu rival a la segona volta de les eleccions, el socioliberal Emmanuel Macron. El director de campanya de Le Pen, David Rachline, va assenyalar que «nombroses» persones han rebut a casa seva la papereta de la líder del Front Nacional (FN) «trencada», mentre que la de l'exministre d'Economia estava «intacta».

«La multiplicació d'aquests actes profundament antidemocràtics constitueix una greu ofensa al funcionament de la nostra República», va assenyalar, tot afegint que aquestes «infraccions del codi electoral» s'han constatat a set departaments francesos. L'equip de Le Pen va afegir que alguns alcaldes envien als seus ciutadans correus amb «consignes de vot més o menys directes, probablement amb els recursos» del municipi.

Rachline va recordar que l'article 116 del codi electoral «sanciona tota maniobra que tingui com a objectiu alterar la neteja de l'escrutini» i va apuntar que ha transmès les errades constatades a la comissió de control electoral. «Ningú pot robar la integritat del vot als francesos», va concloure, instant a estar alerta demà i a denunciar als col·legis electorals qualsevol irregularitat.