La candidata a les primàries per liderar el PSOE Susana Díaz va reivindicar que el projecte que encapçala és el millor per aconseguir un partit fort que lideri el camí cap a una Espanya federal que «respecti» els territoris i les persones. Díaz va fer aquesta afirmació durant una reunió amb militants a l'Hospitalet de Llobregat, on el PSC governa des de fa gairebé quatre dècades i on va rebre el suport de l'exministre de Treball i Immigració Celestino Corbacho i dels regidors hospitalencs David Quirós i Pepe Castro.

«Sé que formo part d'un partit que és clau i té la responsabilitat històrica de resoldre l'encaix territorial en el conjunt del país perquè tots ens sentim orgullosos de formar part d'un projecte col·lectiu basat en la llibertat, la igualtat i els drets de la gent», va assegurar Díaz entre els aplaudiments dels assistents. La presidenta d'Andalusia va afegir que un PSOE «fort» beneficiarà el PSC, i viceversa, i ajudarà a resoldre l'actual debat sobiranista a Catalunya a través del diàleg i el pacte.

Per part seva, l'exsecretari general socialista i candidat a les primàries Pedro Sánchez va apostar pel «naixement d'un nou PSOE», un partit «no de quatre o cinc» dirigents sinó on els militants se sentin igual d'importants que els dirigents. En el mateix poliesportiu d'Elx en el qual fa dues setmanes va oferir un altre míting Díaz, ahir ple amb més de 1.500 persones i gairebé sense càrrecs institucionals, Sánchez va agrair els més de 53.000 avals rebuts i, en un símil basquetbolístic, va comentar que «això són dos triples que anotarem». «Això té molt bon aspecte, però no es guanya fins al minut 90», va afegir Sánchez ara en termes futbolístics, tot demanant continuar treballant fins al 21 de maig amb «humilitat» per rubricar aquest «moment històric» del PSOE.

«Reconstruir el PSOE»

Paral·lelament, el candidat Patxi López va reivindicar que unir el PSOE no és «construir blocs dins del partit per enfrontar-los un altre bloc», ni unir «la meitat per anar en contra de l'altra meitat», sinó sumar tot el socialisme «per reconstruir el PSOE». López va mantenir a la seu del PSOE a València un acte amb 250 militants.