atiners i compromesos amb la causa. Des de primera hora del matí els francesos residents a les comarques gironines ja estaven col·locats en fila índia a les portes de la biblioteca Ernest Lluch esperant pacientment el seu torn. Ahir era el dia decisiu en què havien de dipositar el seu vot per un dels dos candidats a la cursa cap a l'Elisi, el socioliberal Emmanuel Macron i la líder del Front Nacional, Marine Le Pen.

Pocs tenien incerteses o dubtes a l'hora de desvelar públicament la seva decisió. La gran majoria apostaven obertament pel jove candidat, però afegint en tot moment que ho feien per vetar el camí a la ultradreta, i no pas per la sintonia que poguessin tenir amb ell. «El nostre vot és en contra Le Pen i no a favor de Macron», assegurava l'Arlette, que havia vingut expressament d'Olot. Una opinió molt similar tenia la Patrícia de Girona, opinant que «no hi haurà grans canvis a França», ja que per a ella Macron «és un candidat molt jove del qual se saben relativament poques coses». Tot i així, defensava que «quan va exercir de ministre d'Economia no ho va fer tan malament, per tant cal esperar per a veure què passarà definitivament de cara al futur».

En Vivien treballa des de fa tres anys a Girona i ahir es va acostar a votar pel seu candidat, en aquest cas, també Macron. «No està tan malament, però no seria la meva primera opció», explicava, afegint que «hauria preferit algú més d'esquerres, com per exemple Mélenchon o Hamon». Preguntat per l'estat del país i pels deures pendents que té França, Vivien no es mostrava pessimista. «Quan tot va bé en un país ningú diu res i quan alguna cosa falla tothom es queixa. Tenim problemes, però com a tot arreu», explicava.