La victòria de Macron va provocar l'aplaudiment unànime dels líders internacionals, que la van considerar imprescindible per mantenir viu el projecte de la Unió Europea (UE). Les primeres reaccions van arribar des de les institucions europees, ja que tant el president del Consell Europeu, Donald Tusk, com el del Parlament Europeu (PE), Antonio Tajani, i el de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, van expressar la seva alegria pel triomf del candidat socioliberal.

«Felicitacions a Emmanuel Macron, als francesos que han triat la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat i han dit 'no' a la tirania de les notícies falses», va escriure l'ex-primer ministre polonès al seu compte a la xarxa social Twitter. Idèntic mitjà va usar Tajani, que va afirmar que «comptem amb una França que contribueixi a canviar la Unió Europea per acostar-la als ciutadans», mentre que Juncker va celebrar que «els francesos hagin triat un futur europeu. Junts per una Europa més forta i més justa».

El Govern alemany es va manifestar en el mateix sentit per mitjà de Steffen Seibert, portaveu de la Cancelleria, que va assenyalar en el seu compte oficial a Twitter, en alemany i en francès, que el triomf de Macron és «una victòria per a una Europa forta i unida i per a l'amistat germano-francesa».

El president dels EUA, Donald Trump, va felicitar aTwitter Macron «per la seva àmplia victòria», tot afegint que «tinc moltes ganes de treballar amb ell». Paral·lelament, la primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, també va felicitar l'exministre i va destacar que França és un dels «més estrets aliats» del Regne Unit.

La idea de col·laborar «per una Europa estable, pròspera i més integrada» va centrar el missatge del cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, que va donar la seva «enhorabona» al «nou president» de França en un missatge a Twitter.

Les màximes autoritats de Portugal també van felicitar Macron per la seva «històrica elecció», en paraules del president Marcelo Rebelo de Sousa (conservador), qui, en el seu telegrama, va indicar que han triomfat «els valors més elementals de llibertat, igualtat i fraternitat que van fer de França una referència al món».

El primer ministre italià, Paolo Gentiloni, i el secretari general del governamental Partit Demòcrata, Matteo Renzi, també van enviar la seva felicitació a Macron. «Una esperança recorre Europa», va escriure Gentiloni a Twitter, idèntica idea a la manifestada per Renzi, que va destacar que aquesta victòria «escriu una extraordinària pàgina d'esperança per a França i per a Europa». Des d'Amèrica, el president colombià, Juan Manuel Santos, va reaccionar amb alegria a la victòria de Macron, amb l'esperança, va assenyalar, que les relacions entre els dos països s'enforteixin.