L'exsecretari general socialista Pedro Sánchez, candidat a tornar a ocupar aquest càrrec a les primàries del 21 de maig, va prometre, si guanya, reformar els estatuts del partit per sotmetre obligatòriament al vot de la militància els possibles pactes o decisions postelectorals amb altres partits. «No volem salvar el PSOE dels seus militants, sinó de l'abstenció al PP» que va permetre que governés Mariano Rajoy, ja que «va ser un error».

Per part seva, Susana Díaz va demanar un procés de primàries «en positiu», pensant en els ciutadans i «parlant bé de tots els companys» per unir el partit i que torni a ser l'alternativa de govern. Va assegurar que a mesura que avança la campanya creixen les seves «ganes i il·lusió» i va demanar el suport a la seva candidatura per aixecar el PSOE.

Paral·lelament, Patxi López va dir que la seva candidatura seguirà endavant «diguin el que diguin» perquè el seu objectiu és unir, i va fer una crida al «vot útil» a les primàries per «salvar» el Partit Socialista. El candidat va insistir que la divisió «és el suïcidi per al PSOE».