El Consell del Poder Judicial ha demanat al jutge del cas Lezo, Eloy Velasco, que l'informi sobre la seva relació amb l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, a causa dels dubtes que ha plantejat una denúncia presentada contra ell davant l'òrgan de govern dels jutges. La denúncia dubta si el magistrat és imparcial respecte Ignacio González perquè aquest va contractar la dona del jutge quan presidia la Comunitat de Madrid.

L'acusació es basa en informacions periodístiques que assenyalaven que l'instructor del cas Lezo va preguntar a Ignacio González, abans de prendre-li declaració com a investigat, si considerava que havia d'abstenir-se de la causa. Velasco, que després enviaria a la presó González, podria haver fet aquesta consulta a causa de l'existència d'una gravació en què l'expresident de la Comunitat de Madrid assegurava que en el passat havia contractat l'esposa del magistrat a petició d'aquest, sempre segons la denúncia.

Converses punxades de González

L'expresident madrileny és sospitós d'haver comès irregularitats i desviaments de fons de l'entitat pública Canal de Isabel II, que va ser presidida per ell entre 2003 i 2012. Durant l'interrogatori, que es va produir el passat mes d'abril, es van reproduir diverses converses punxades en què apareix González d'interlocutor.

Per altra banda, el conseller d'OHL Javier López Madrid va presentar la seva dimissió en una carta enviada al president del consell d'administració del grup constructor, Juan Villar-Mir de Fuentes. La dimissió presentada per López Madrid, gendre de l'expresident d'OHL Juan Miguel Villar Mir, serà analitzada avui a la reunió del consell d'administració de la companyia, que se celebrarà abans de la Junta General d'Accionistes.

El passat 20 d'abril, la Guàrdia Civil va detenir López Madrid en el marc de l 'operació Lezo, que investiga presumptes casos de corrupció en la gestió del Canal de Isabel II. López Madrid va quedar en llibertat sota fiança de 100.000 euros després de declarar davant del jutge Eloy Velasco pel presumpte pagament d'una comissió d'1,4 milions d'euros a Ignacio González.