La cancellera alemanya, Angela Merkel, va afirmar que se segueix prenent «seriosament» com a rival el líder del Partit Socialdemòcrata (SPD), Martin Schulz, tot i la nova derrota patida diumenge per aquesta formació a l'estat federat de Schleswig-Holstein . «Em prenc sempre seriosament i amb respecte un rival de l'SPD, sigui qui sigui», va explicar la cap del Govern i presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), partit que diumenge va vèncer en les regionals d'aquest estat federat, fronterer amb Dinamarca.

No són el mateix «uns comicis regionals que unes eleccions generals», va afegir Merkel, després de felicitar efusivament el seu líder a Schleswig-Holstein, Daniel Günther, qui es va imposar al cap de Govern regional, el socialdemòcrata Torsten Albig.

Per part seva, Schulz va assumir la derrota, però va garantir que el seu partit «seguirà lluitant». Schulz va comparèixer breument, sense acceptar preguntes, per reconèixer que els socialdemòcrates no havien aconseguit els resultats que esperaven.