Els tres candidats a liderar el PSOE, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, s'enfrontaran el proper 15 de maig en un debat a tres que, a sis dies de la votació, es perfila com a decisiu per la igualat en el nombre d'avals entre Sánchez i Díaz, el que va portar aquesta a pujar en el to de la campanya.

Serà un debat en què tot estarà mesurat, amb el format clàssic dels grans debats polítics a Espanya: obertura, tres blocs temàtics -polític, socioeconòmic i model de partit- i tancament, amb l'anomenat «minut d'or» en una sala a Ferraz sense presència de militants. Així ho van acordar representants de les tres candidatures i el comitè organitzador del congrés del PSOE.

Sánchez es va mostrar convençut que la presidenta andalusa pretendrà que sigui una confrontació «agressiva, perquè està nerviosa». Un exemple podrien ser les declaracions de la secretària d'Organització del PSOE d'Aragó, Pilar Alegría, que en nom de Díaz va carregar contra el «silenci còmplice» que l'exsecretari general mostra amb els «insults» i «faltes de respecte» dels seus teloners.