El diputat de Nueva Canarias Pedro Quevedo ha estat l'escollit per presidir la comissió d'investigació sobre el presumpte finançament irregular del PP que s'ha constituït avui. Els integrants han triat per vot ponderat a Quevedo per 217 vots, davant els 67 obtinguts per Txema Guijarro, proposat per Units Podem, i amb 46 abstencions. Perquè Quevedo pogués presidir la comissió ha hagut de renunciar al seu lloc el diputat del PDeCAT, el gironí Jordi Xuclà.

Xuclà era el diputat que el PP volia situar al capdavant de la comissió d'investigació, però la seva candidatura no era avalada per altres formacions, en entendre que el seu partit està afectat per greus casos de corrupció, entre ells el que afecta la família Pujol.

La designació de Quevedo, que no va assistir a la seva elecció perquè ni tan sols era membre de la comissió fins que el PP i PSOE van pactar la designació, forma part d'un acord global entre PP i PSOE per a les presidències de les dues comissions d'investigació que es van constituir: la del finançament del PP i la del rescat de les caixes d'estalvi, que serà presidida per la diputada canària Ana Oramas.

A Quevedo se´l coneix com «el diputat 176» perquè el seu vot és crucial per desempatar i que el PP pugui aprovar els pressupostos.