El jutge Pedro Izquierdo, exalt càrrec de la Junta d'Andalusia, no formarà part del tribunal que jutjarà la peça política dels ERO, en la qual estan processats els expresidents Manuel Chaves i José Antonio Griñán, després de prosperar la recusació presentada pel PP i Manos Limpias. Izquierdo, que va ser secretari general per a la Justícia a Andalusia entre els anys 2008 i 2014, ha estat apartat del cas en aplicació de l'article 219, apartat 10, de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que es refereix a «tenir interès directe o indirecte en la causa o plet».

Per altra banda, l'Audiència de Sevilla ha dictat un acte que obre una via perquè els exalts càrrecs de la Junta d'Andalusia acusats en la peça política dels ERO siguin enjudiciats només una vegada i no en diferents peces separades.

Paral·lelament, Eduardo Pascual Arxé, expresident d'Eurobank, sobre qui hi havia una ordre de crida i cerca de l'Audiència Nacional des de l'any 2015 per estar acusat de portar l'entitat a la fallida i per la seva implicació en el cas dels ERO fraudulents de la Junta d'Andalusia, va ser detingut a Burkina Faso.