El president dels EUA, Donald Trump, va contradir la versió que havia donat la Casa Blanca sobre l'acomiadament del director de l'FBI, James Comey, mentre que el cap interí d'aquesta agència, Andrew McCabe, va desmentir que aquest hagués perdut la confiança dels seus agents, com sosté el Govern. El relat sobre la destitució fulminant de Comey per decisió de Trump es va omplir de contradiccions, després que el propi multimilionari afirmés en una entrevista que ja havia decidit sobre el futur de Comey abans de rebre cap recomanació per part del Departament de Justícia.

No obstant això, el portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, va assegurar el mateix dia del cessament que el multimilionari havia fet aquest pas seguint el consell del fiscal general, Jeff Sessions, i les indicacions d'un memoràndum elaborat per la seva número dos, Rod Rosenstein.

«Tenia previst acomiadar Comey independentment de la recomanació -va dir el president-. El volia acomiadar, però no hi ha un bon moment per fer-ho, per cert». Trump va destacar de nou que l'FBI «era un descontrol» des de fa gairebé un any, en la línia que havia plantejat sobre la manca de confiança sobre Comey dins de la seva pròpia agència.

No obstant això, en una audiència pública davant el comitè d'Intel·ligència del Senat, el director en funcions del Buró Federal d'Investigació (FBI) va desmentir aquesta afirmació de manera rotunda. «El director Comey va gaudir d'un ampli suport dins de l'FBI i encara ho fa fins al dia d'avui», va dir abans d'afegir que treballar amb ell ha estat «el major privilegi» de la seva carrera professional.

Per altra banda, el president dels EUA, Donald Trump, va signar una ordre executiva per crear una comissió assessora sobre la «integritat» del sistema electoral, que investigarà, entre altres coses, les seves denúncies sense proves sobre el suposat frau comès en els comicis del passat novembre.

Conclusions el 2018

La comissió estarà encapçalada pel vicepresident nord-americà, Mike Pence, i presentarà el seu informe amb conclusions durant el 2018, segons va detallar la portaveu adjunta de la Casa Blanca, Sarah Sanders. No hi va haver cap acte formal ni imatges de Trump signant l'ordre, el text de la qual va ser publicat per la Casa Blanca.

Després d'imposar-se en els comicis presidencials, Trump va denunciar en diverses ocasions que hi va haver frau electoral. El mandatari va arribar a dir al gener que en les eleccions de novembre van votar de 3 a 5 milions d'immigrants indocumentats.