L'exprimer ministre britànic Tony Blair va assegurar que el restabliment d'una frontera «dura» entre la República d'Irlanda i Irlanda del Nord després del Brexit seria «desastrós» per al procés de pau i l'economia de l'illa. El polític laborista va assenyalar que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) no hauria d'afectar la lliure circulació de béns i persones entre les dues jurisdiccions, tot i que el Govern britànic ha destacat la seva intenció d'abandonar el mercat únic i la unió duanera.

«És molt important que entenguem que la relació entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda s'estableix sobre una situació especial i necessitem solucions especials per protegir el que s'ha aconseguit aquí», va explicar Blair.

Per part seva, un altre exprimer ministre, en aquest cas David Cameron, va trencar el seu silenci per demanar a Theresa May que no cedeixi a la pressions dels seus propis ministres i eviti sigui com sigui eun Brexit «extrem». «Estem davant d'una de les eleccions més decisives que recordo en la meva vida, per això és important que guanyin els conservadors i que guanyin bé», va explicar Cameron, tot afegint que «és vital que May pugui negociar un bon acord i que planti cara a la gent que vol un Brexit extrem, tant aquí com a Brussel·les».

L'exprimer ministre va assegurar que no es penedeix d'haver convocat el referèndum i que no tenia una altra opció tenint en compte la gran pressió política i de l'opinió pública.