El Govern de Veneçuela va destituir la ministra de Salut, Antonieta Caporale, hores després que es comencessin a difondre a la pàgina web del Ministeri per a la Salut informes epidemiològics que des de fa tres anys no eren publicats pel Govern de Nicolás Maduro i que són de difusió obligatòria. Per substituir Caporale ha estat designat com a nou ministre el farmacèutic Luis López.

La ministra destituïda, que abans de formar part del Govern era la directora de l'Hospital Clínic Universitari, ha romàs en el càrrec poc més de quatre mesos, després de la seva designació el 4 de gener al costat dels nous responsables d'altres carteres.

Dimecres es va donar a conèixer que un total de 11.466 nounats van morir a Veneçuela durant el 2016, un 30,12% més que l'any anterior. Entre les causes més freqüents d'aquestes morts l'informe assenyala la sèpsia neonatal, la pneumònia, la malaltia de membrana hialina i el naixement prematur.

Així mateix, revela l'acumulat anual fins a la setmana 52 de mortalitat materna amb 756 casos, el que suposa un increment de defuncions del 65,79% en comparació amb l'any anterior. Gran part d'aquests casos corresponen a l'estat occidental de Zulia (107).

Per altra banda, desenes d'opositors veneçolans de la tercera edat van protestar davant dela Defensoria del Poble a Caracas, en una mobilització anomenada la «Marxa dels avis» amb la qual la gent gran planteja reivindicacions econòmiques.