Un nen de deu mesos va morir en un accident de trànsit ocorregut a Gerindote (Toledo) en el qual el seu germà de 7 va resultar ferit i la mare i conductora del turisme va sortir il·lesa. La dona va donar positiu en la prova d'alcohol i de drogues, en concret, per consum de cocaïna. En practicar-li la prova d'alcoholèmia, la dona va donar positiu en consum d'alcohol i doblava el màxim permès de 0,25 mil·ligrams per litre en aire expirat, a més de donar positiu en el test de drogues per consum de cocaïna. A més, els dos nens viatjaven sense els amarratges obligatoris.

La Guàrdia Civil de Toledo va explicar que es va permetre a la dona acudir al funeral del seu fill, que es va oficiar ahir, i després va quedar deinguda. El delegat del Govern a Castella-la Manxa, José Julián Gregorio, va explicar que s'està a l'espera dels «contraanàlisis per veure si es confirmen les primeres proves» que va fer la Guàrdia Civil a la conductora, que va donar positiu en alcohol i drogues. Per la seva banda, fonts de la investigació van informar que la dona i mare de la víctima mortal no té antecedents per delictes de trànsit ni sancions, si bé acumula diversos antecedents per delictes contra el patrimoni.

L'accident es va produir pocs minuts després de les dotze de la nit quan, per causes que encara es desconeixen, el turisme que conduïa aquesta dona i en què viatjaven els seus dos fills es va estavellar contra un fanal.

Com a conseqüència de l'impacte, el nadó de 10 mesos va morir i el seu germà va ser traslladat a l'Hospital Virgen de la Salud de Toledo, on està ingressat a la planta de Pediatria, segons van explicar fonts d'aquest centre hospitalari.