La reconeguda dissenyadora veneçolana Carolina Herrera va demanar ahir respecte per als resultats electorals i la fi de la «dictadura comunista», just quan el seu país compleix un mes i mig en protestes contra el Govern socialista que presideix Nicolás Maduro.

«Els resultats electorals han de ser respectats. La dictadura comunista ha de marxar. Carolina Herrera», va indicar en un missatge a la xarxa social Instagram la dissenyadora radicada a Nova York des de fa diversos anys, que en molt poques ocasions s'ha referit a la situació del seu país i el clima d'agitació que ha deixat un saldo de 39 morts.

Les protestes opositores es van iniciar després que el Tribunal Suprem, acusat de servir al chavisme, assumís les funcions del Parlament, l'únic poder en mans de l'oposició després d'una contundent victòria dels qui s'oposen a Maduro.

Els comentaris d'Herrera van sorgir a propòsit de l'assassinat del seu nebot Reinaldo Herrrera, trobat sense vida al costat del seu soci en una carretera de la capital veneçolana després d'haver estat presumptament segrestat, d'acord a la versió del Ministeri Públic del país del Carib.

«La nostra única esperança és que el tràgic assassinat del nostre jove nebot, Reinaldo, i el seu col·lega Fabrizio serveixin per mitigar la terrible matança i els assassinats que es comentin contra la nostra joventut a Veneçuela», va indicar també la veneçolana, que va agrair el suport dels seguidors.

La mort del seu nebot

Reinaldo Herrera, de 34 anys, va ser trobat mort en una carretera que connecta Caracas amb la ciutat de la Guaira (litoral) al costat d'un col·lega, després d'un presumpte segrest.

El jove arquitecte va ser trobat mort al costat d'un altre empresari, identificat com Fabrizio Mendoza, de 31 anys. La Fiscalia presuposa que tots dos havien estat segrestats abans.

D'acord amb la informació preliminar, aproximadament a les 19.00 hora local del dijous veïns d'una barriada del municipi Libertador de Caracas van anunciar a funcionaris de la Guàrdia Nacional Bolivariana «la troballa de dos cadàvers dins d'una camioneta marca Toyota, model Hilux, color blanc».

Per altra part, centenars d'opositors veneçolans es van concentrar en diversos punts del país per partir en caravanes cap a diferents ciutats com a forma de manifestació contra el Govern del president, Nicolás Maduro, una mobilització que connectarà partidaris de diversos estats del país.