El cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va destacar ahir davant el president xinès, Xi Jinping, i el seu primer ministre, Li Keqiang, la fortalesa de l'economia d'Espanya, a la qual va posar com a exemple de la senda reformista que considera que ha de seguir escometent el país asiàtic. Rajoy participarà al fòrum econòmic i mundial organitzat per Xi Jinping sobre la denominada Nova Ruta de la Seda. Però abans d'intervenir-hi, va inaugurar l'agenda amb sengles reunions amb les màximes autoritats xineses.

Unes reunions que van servir per analitzar les relacions bilaterals i per deixar patent l'interès de les empreses espanyoles a participar en els projectes d'infraestructures previstos per Xina per millorar les seves connexions amb altres països d'Àsia, amb Europa i amb Àfrica.

La primera entrevista va ser amb el president xinès, davant qui va exposar el creixement econòmic d'Espanya després de la crisi «descomunal» que va patir durant cinc anys. Ho va fer en la primera part de l'entrevista, oberta als mitjans i on va destacar que l'economia espanyola és la que més creix entre els països grans de la Unió Europea. I va considerar que va ser decisiu per arribar a aquesta situació que les empreses espanyoles sortissin a l'exterior.

En la part tancada als mitjans, fonts espanyols van informar que el president del Govern va animar Xi Jinping a seguir endavant amb les reformes que ha anat engegant al seu país de la mateixa forma que Espanya les ha anat aplicant en els últims anys.