Diversos nens van resultar ferits, la majoria d'ells de caràcter lleu, en bolcar un castell inflable a la localitat madrilenya de Collado Villalba durant la inauguració d'unes olimpíades escolars. El castell inflable, instal·lat a la Ciutat Esportiva de la localitat, va bolcar en saltar els blocs de pedra que exercien com a subjecció del mateix.

Durant alguns minuts, diversos nens que estaven a l'interior del castell (al voltant de set) es van quedar atrapats, entre els quals diversos van resultat ferits lleus i un de greu, ja que va patir una fractura de canell. Membres de la Policia Local i de Protecció Civil que es trobaven a la instal·lació municipal van treure els menors de l'interior del castell. Els agents van assenyalar que tant l'empresa com l'Ajuntament disposen d'una assegurança i van afegir que «el més greu ha estat l'ensurt i la tensió que s'ha viscut».

Diumenge passat, un castell inflable que estava mal ancorat i no tenia llicència municipal va sortir volant i va causar la mort d'una nena i ferides a sis menors a Caldes de Malavella.

El castell inflable de Caldes de Malavella tenia una de les cremalleres oberta,una irregularitat que se sumaria al mal ancoratge d'aquesta atracció, que funcionava al restaurant Mas Oller sense tenir cap permís municipal. L'advocat que representa el restaurant Mas Oller, Carles Monguilod, va apuntar, com una altra hipòtesi de la causa de l'accident que un problema en el motor de l'inflable hauria pogut escalfar l'aire. Monguilod, que va remarcar que diumenge no feia vent a Caldes, va valorar que aquest aire escalfat s'hauria acumulat a l'interior de l'atracció, provocant així un «efecte globus».