Els Estats Units van acusar el règim sirià de Bashar al-Assad d'assassinar i cremar «milers» de presoners, amb un ritme de mig centenar de morts diàriament, segons proves que Washington assegura haver obtingut. El secretari adjunt per a assumptes del Pròxim Orient del Departament d'Estat, Stuart Jones, va denunciar que tenen proves fotogràfiques que el règim sirià ha construït un crematori limítrof a una presó als afores de Damasc, on s'estan cremant cossos de presoners per ocultar execucions massives.

Jones va assegurar que aquestes proves mostren neu fosa a zones calentes del que seria un crematori i va demanar a Rússia, aliat d'Al-Assad, que augmenti la pressió perquè «assumeixin responsabilitats per aquestes atrocitats» que porten el règim de Damasc un «nou nivell de depravació».

Segons el secretari adjunt per a assumptes del Pròxim Orient del Departament d'Estat, el règim de Damasc està executant presoners i cremant els cossos en un nou edifici per a ocultar les proves del que constituiria un crim de guerra d'acord amb les normes de la Convenció de Ginebra.