El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres que manté la seva "plena confiança" amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes -a qui un informe de la Guàrdia Civil acusa de corrupció- així com al ministre de Justícia, Rafael Catalá, el Fiscal General de l´Estat, José Manuel Maza, i el fiscal anticorrupció, Manuel Moix, reprovats aquest dimarts pel Congrés per la seva actuació davant el cas ´Lezo´. Durant la sessió de control al Congrés, el president espanyol ha recordat els casos de corrupció que afecten el PSOE i ha assegurat que el seu govern treballa per frenar els casos. Rajoy també ha respost una pregunta del líder de C's Albert Rivera, a qui ha demanat calma abans d'afrontar la reforma constitucional pels aforaments. Segons Rajoy, en aquests moments no existeix consens per dur a terme la reforma, i primer cal debatre i estudiar la qüestió.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del portaveu del Grup Socialista Antonio Hernando, que ha assegurat que Catalá, Maza i Moix estan "aturant l´allau de corrupció" que cau sobre Rajoy, "i per això els manté on els manté". Hernando ha recordat les informacions que apunten que Rajoy està essent objectiu d´un xantatge perquè no es posi al descobert la corrupció del PP. Hernando ha retret a Rajoy que pretengui declarar a l´Audiència Nacional per "plasma" i "des d´un despatx a Génova reformat amb diner negre". "Si vol fer creure a la ciutadania que està lluitant seriosament contra la corrupció renunciï als seus privilegis i declari en persona a l´Audiència Nacional", ha dit Hernando.

Refreda la reforma constitucional pels aforaments

Rajoy també ha respost una pregunta del líder de C´s, Albert Riveram que li ha demanat celeritat en la reforma exprés de la constitució pels aforaments. Rajoy ha afirmat que aquesta qüestió "no és menor" però cal "un acord ampli sobre el fons de la qüestió i amb el major nombre de suports a la cambra" i "això no es produeix ara". A més, ha recordat que la constitució protegeix la llibertat d´expressió dels diputats i tenen immunitat en el cas de delicte, ni poden ser processats ni inculpats. Per això ha proposat que els grups facin "un debat sobre aquesta qüestió, estudiem el tema, i en coneixement de causa ho portem al congrés per aprovar-ho al seu dia".

La resposta no ha agradat a Rivra, que li ha dit que cal "prendre decisions". "Les reformes es faran amb el PP o sense el PP, però cal fer-les, i no diguin que això és un embolic, perquè embolic és el que tenen vostès muntat".