La primera ministra britànica, Theresa May, va prometre «reduir i controlar» el nombre d'immigrants europeus al Regne Unit. El punt i final a la llibertat de moviments després del Brexit és un dels punts forts del manifest conservador per a les eleccions del 8 de juny, que proposa rebaixar el nombre d'immigrants «nets» (273.000 l'any passat) a «desenes de milers». May vol endurir també les mesures per facilitar visats als immigrants de fora de la Unió Europea, així com duplicar el «peatge» que actualment paguen les empreses (1.200 euros anuals) per contractar treballadors estrangers altament qualificats, per finançar la formació dels treballadors britànics.

La primera ministra britànica va prometre polítiques socials i fermesa davant el Brexit en presentar el programa electoral del seu partit, amb el qual espera atreure vots laboristes i dels antieuropeus. May va triar la localitat de Halifax, al nord d'Anglaterra i bastió laborista, per donar a conèixer el seu manifest per a les eleccions anticipades, en les quals espera augmentar aclaparadorament els seus escons a la Cambra dels Comuns (en té 330 d'un total de 650), com anticipen els sondejos.

Segons el contingut del programa electoral, May ha volgut trencar amb el llegat tory de David Cameron, que afavoria les classes mitjanes a través de beneficis fiscals, per centrar-se en polítiques socials, com les ajudes a la gent gran, i més fons per a l'educació i la sanitat pública, les àrees que més inquieten entre els votants laboristes de Jeremy Corbyn.

Alhora, la cap del Govern es va mostrar ferma davant el Brexit en reiterar que el Regne Unit abandonarà el mercat únic europeu i la unió duanera, fet que permetrà un control de la immigració, i que sotmetrà a votació parlamentària l'acord final sobre la sortida britànica de la Unió Europea (UE).

Amb aquest programa, May ha fet un gest de complicitat cap als votants laboristes encara no convençuts amb el lideratge de Jeremy Corbyn.