Un 62 per cent dels francesos estan satisfets amb Macron

El primer ministre Philippe aposta per anar «ràpid» en l'aplicació de la reforma laboral

22.05.2017 | 09:56
Emmanuel Macron

Un 62% dels francesos estan satisfets amb el president francès, Emmanuel Macron, que acaba de complir una setmana en el poder, i el 55% ho està amb el primer ministre conservador, Edouard Philippe, segons un sondeig. Publicada a Le Jornal de Dimanche (JDD), l'enquesta va ser realitzada entre el 19 i el 20 de maig, després que Macron formés el seu heterogeni govern compost per socialistes, conservadors, centristes i membres de la societat civil.

Aquest sondeig s'uneix a un altre de divulgat divendres, en què dos terços dels francesos interrogats van assegurar que els agradava el govern de Macron i, d'entre ells, la majoria eren votants de dretes.

Per part seva, el primer ministre va apostar per anar «ràpid» en l'aplicació de la reforma laboral tot i la controvèrsia que suscita en diversos sectors. «No ens comprometrem a una reforma tan profunda sense una fase de discussió amb els sindicats i el Parlament.Però un cop discutits els assumptes, cal anar ràpid, perquè no podem esperar dos anys» per a culminar la reforma, va assenyalar Philippe.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema