Corea del Nord ha llançat des del sud del país un míssil que ha recorregut uns 500 quilòmetres, tot just una setmana després d'haver disparat un altre projectil balístic d'abast mitjà que va contribuir a incrementar la tensió a la península. «Corea del Nord ha disparat un projectil no identificat aquesta tarda des d'un punt proper a Pukchang, a la província de Pyongan del Sud», va afirmar l'Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà en un breu comunicat.

En una comunicació posterior es va especificar que l'assaig va tenir lloc cap a les cinc de la tarda i que el projectil va volar uns 500 quilòmetres cap a l'est, de manera que hauria caigut al mar del Japó. Portaveus del JCS van explicar a l'agència Yonhap que s'està analitzant el tipus de projectil i la seva trajectòria, i descarten de moment que es tracti d'un míssil balístic intercontinental (ICBM).

Per la seva banda, la Casa Blanca va explicar que el míssil llançat per Corea del Nord és de menor abast que els utilitzats en els tres últims assajos. Aquesta prova es va produir tot just una setmana després que Pyongyang llancés el Hwasong 12, un nou míssil de mitjà abast que va mostrar importants avanços perquè el règim de Kim Jong-un desenvolupi en el futur un ICBM amb cap nuclear que pugui arribar a territori nord-americà.