Trump ofereix una aliança als països musulmans «per a un futur millor»

El president dels Estats Units demana als líders d'aquests estats que expulsin els extremistes dels seus territoris ?El magnat proposa la dona del seu aliat Gingrich com a ambaixadora al Vaticà

22.05.2017 | 09:52
Trump va responsabilitzar l´Iran de desestabilitzar el Pròxim Orient.

El president nord-americà, Donald Trump, va oferir als 55 líders de països musulmans que van participar en una cimera a Riad una «aliança basada en valors i interessos comuns per tal d'aconseguir un futur millor». «La nostra prioritat és la seguretat de tots els nostres ciutadans; no som aquí per ensenyar ni per dir a altres persones com han de viure, què fer o com practicar la seva fe, en el seu lloc oferim una aliança», va destacar.

«A partir d'aquest moment, s'obre un nou capítol d'aquesta aliança que portarà beneficis per a tots els ciutadans», va afegir el mandatari dels EUA, que es va dirigir als assistents des d'un faristol al centre d'una luxosa sala de conferències.

En aquest sentit, el president nord-americà va demanar als 55 líders de països musulmans que expulsin els extremistes «dels seus llocs d'oració, les seves comunitats i de la terra santa».

Els EUA estan preparats per lluitar al costat d'ells en defensa de «la seguretat i els interessos comuns», va assegurar Trump, fent una invitació als assistents, entre els quals hi havia representants de països d'Àfrica, Àsia i el Pròxim Orient.

«Les nacions del Pròxim Orient no poden esperar que el poder nord-americà esclafi aquest enemic per ells. Les nacions del Pròxim Orient han de decidir quin tipus de futur volen per a elles mateixes, els seus països i els seus fills», va assenyalar.

Paral·lelament, el president nord-americà va responsabilitzar l'Iran de desestabilitzar la regió del Pròxim Orient i el va acusar de donar suport «als indescriptibles crims» del president sirià, Bashar al-Assad.

«Tot el que està passant a Síria és culpa del règim iranià», va assegurar Trump, tot afegint que totes les nacions han de «treballar per poder aïllar l'Iran i els seus fons que financen el terrorisme».

Jerusalem, blindada

Per altra banda, Israel es prepara per a la curta i intensa visita que comença avui Trump, entre un desplegament policial massiu a Jerusalem i les expectatives d'israelians i palestins sobre els seus plans per impulsar la pau. A 24 hores de la desena visita d'un president dels EUA en actiu a la ciutat, els preparatius estan enllestits: més de 10.000 policies seran desplegats a la ciutat de Jerusalem durant la visita de 28 hores de Trump, amb unitats que inclouen agents de paisà, policies de fronteres i brigades antiterroristes, en una operació que ha estat anomenada Escut Blau.

En un altre ordre de coses, Callista Gingrich, la dona amb la qual l'expresident de la Cambra de Representants dels EUA Newt Gingrich enganyava la seva dona mentre ell intentava forçar la dimissió de Bill Clinton pel cas Lewinsky, ha estat proposada com a ambaixadora dels Estats Units davant la Santa Seu pel president dels EUA.

Callista, de 51 anys, és la tercera dona de Gingrich, un polític que ha alimentat ambicions presidencials durant dues dècades -va arribar a presentar-se a les primàries de 2012 -, i que, finalment , va acabar convertint-se en un dels primers republicans que van donar suport a Trump.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Siena reviu avui la seva cursa medieval

Siena reviu avui la seva cursa medieval

Més de 70.000 persones es reuneixen a la localitat toscana per veure aquest espectacle eqüestre

Corea del Nord decideix esperar «una mica més» per atacar l´illa de Guam

Corea del Nord decideix esperar «una mica més» per atacar l´illa de Guam

El líder nord-coreà insta els EUA a «desactivar la tensió i prevenir un perillós conflicte...

Manifestants fan caure una estàtua en honor als soldats confederats als EUA

Manifestants fan caure una estàtua en honor als soldats confederats als EUA

Un grup de manifestants va fer caure una estàtua en honor als soldats confederats a Durham...

Londres vol mantenir la unió duanera amb la UE temporalment

Londres vol mantenir la unió duanera amb la UE temporalment

El Regne Unit té la intenció d'evitar un «abisme» per a les empreses i individus britànics després...

Onze morts per la caiguda d´un arbre a l´illa de Madeira

Més de 30 persones han resultat més ferides en el transcurs d'una romeria religiosa

Enllaços recomanats: Premis cinema