La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha assegurat durant la matinada d'aquest dimarts que les autoritats "treballen per establir tots els detalls" de la tragèdia al Manchester Arena, i recalca que "està sent abordada per la Policia com un horrible atac terrorista".

"Tots els nostres pensaments es troben amb les víctimes i les famílies dels afectats", ha afegit, en un breu comunicat recollit pels mitjans britànics.

La Policia ha confirmat que la situació "està sent tractada com un incident terrorista", i ha detonat de manera controlada un objecte localitzat als voltants del Manchester Arena, si bé ha assegurat posteriorment que no era "sospitós".

El Manchester Arena ha publicat un breu comunicat confirmant que "hi ha hagut un incident quan la gent abandonava el concert d'Ariana Grande".

"L'incident ha tingut lloc fora de les instal·lacions, a un espai públic", ha dit, ressaltant que "els seus pensaments i pregàries són per a les víctimes".

Poc abans, testimonis citats per Sky News han indicat que s'havia registrat un "esclat". Així mateix, testimonis citats per l'agència britànica de notícies Reuters han relatat que han sentit una "gran explosió" quan la gent ha començat a sortir en acabar el concert.

La Xarxa de Ferrocarrils britànica ha anunciat a través de Twitter que l'estació de tren de Manchester Victoria ha estat evacuada i tancada, i ha afegit que "s'espera que la pertorbació continuï fins al final del dia".

Per la seva banda, un portaveu d'Ariana Grande ha assegurat que la cantant "es troba bé". "Estem investigant què ha passat", ha reblat, tal com ha recollit Sky News.