L'esquerra brasilera va sortir als carrers per demanar la renúncia del president Michel Témer, qui continua a la recerca de suport polític per mantenir-se viu en el poder després de l'escàndol de corrupció que li esquitxa directament.

Els moviments Brasil Popular i Povo Sem Medo (Poble Sense Por), així com diversos sindicats, van convocar als brasilers per pressionar al president, acorralat per les acusacions realitzades per un dels amos de l'empresa cárnica JBS.

Les manifestacions van tenir lloc en ciutats d'almenys 15 dels 27 estats brasilers, encara que l'assistència de participants va ser menor que en altres marxes, inclòs en Sao Paulo, on la intensa pluja va disminuir l'afluència de persones i va omplir la protesta de paraigua i chubasqueros.

A Belo Horizonte, capital de l'estat de Minas Gerais, va tenir lloc una de les marxes més concorregudes, ja que, segons els organitzadors, es van concentrar entre 30.000 i 50.000 persones, encara que els càlculs de la policia, que no van ser divulgats, sempre són menors.

A Rio de Janeiro un reduït grup va marxar fins a la casa de Rodrigo Maia, president de la Cambra dels diputats, i qui en funció del seu càrrec té la potestat d'acceptar o rebutjar les comandes de judici polític contra Témer.

La Cambra baixa ja ha rebut al voltant d'una desena de sol·licituds per obrir un judici polític («impeachment») contra el mandatari, qui va arribar al poder de manera efectiva el passat 31 d'agost, precisament després de la destitució en un judici polític de Dilma Rousseff (2011-2016).

L'última de les peticions ha estat promoguda per l'Ordre (col·legi) d'Advocats de Brasil (OAB), que va aprovar l'informe que recomana el procés contra Témer en veure indicis de «crim de responsabilitats».

«En termes polítics el president va perdre per complet la condició de permanència en el càrrec», va assegurar el màxim titular de la OAB, Claudio Lamachia, en declaracions a mitjans.

El president de Brasil, Michel Témer, va reafirmar que no renunciarà, encara que sigui imputat per corrupció i obstrucció a la Justícia per la Cort Suprema, perquè si ho fa seria interpretat com «una declaració de culpa». «Si volen, que em derroquin perquè, si jo renuncio, és una declaració de culpa», va manifestar.