Donald Trump es va convertir en el primer president d'EUA en actiu a visitar el Sant Sepulcre i el Mur de les Lamentacions, llocs sagrats del Cristianisme i el Judaisme, a la Ciutat Vella de Jerusalem, en el que la comunitat internacional considera territori palestí ocupat. Fins ara, els mandataris nord-americans i europeus havien evitat aquest itinerari pel significat polític que té, en estar a la zona oriental de Jerusalem, ocupada per Israel en la Guerra dels Sis Dies de 1967, annexionada en 1980 amb la condemna de l'ONU, i que els palestins reivindiquen com a capital del seu futur estat.

Per altra part, Trump va qualificar de «terrible» l'acord nuclear aconseguit en 2015 entre Iran i el Grup 5+1 (els cinc membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU més Alemanya) i del qual va dir que ha donat a Teheran «riquesa, prosperitat i la capacitat de seguir amb el terrorisme».

A més, el president d'Estats Units, Donald Trump, va afirmar que la seguretat a la regió inclou la pau entre israelianes i palestins. «És possible un nou nivell de col·laboració, amb major seguretat per a la regió i per a Estats Units, i inclou un esforç renovat de pau entre israelianes i palestins», va assegurar Trump.