Moren almenys 34 immigrants en un nou naufragi a les costes de Líbia

Els guardacostes italians porten a terme 10 operacions en què rescaten uns 1.800 refugiats en un sol dia

25.05.2017 | 10:32

Almenys 34 immigrants, entre ells deu nens, van morir després de naufragar una embarcació en la qual navegaven a través del Mediterrani cap a Europa i en què es desplaçaven unes 500 persones. Les tasques de recerca de possibles desapareguts i de recuperació de nous cossos continuaven a la zona a l'hora de tancar aquesta edició.

Els guardacostes van informar que durant el dia van coordinar l'assistència de prop de 1.800 immigrants al mar en 10 operacions diferents en què van participar la fragata espanyola Canarias, embarcacions dels guardacostes, de la Marina Militar italiana, de diverses ONG i vaixells que patrullen en el dispositiu europeu Eunavformed.

El nou naufragi es va produir a uns 50 quilòmetres de les costes líbies, després que un problema a l'embarcació provoqués que unes 200 persones caiguessin a l'aigua, van explicar els guardacostes, que van coordinar el rescat dels supervivents.

La nau Fiorillo de la Guàrdia Costanera, un remolcador i un vaixell de l'ONG maltesa Moas van assistir els supervivents i a més van recuperar 34 cadàvers que es trobaven surant a l'aigua. Moas publicar una foto a la xarxa social Twitter en la qual es podia veure nombroses persones a l'aigua durant l'operació de rescat: «No és una escena d'una pel·lícula de terror, és una tragèdia real que es desenvolupa avui a les portes de Europa», va escriure l'ONG. «Europa i el món han de fer front a les tragèdies i a les pèrdues de vides que es produeixen al Mediterrani», va afegir en un segon missatge.

La Guàrdia Costanera va assenyalar que l'embarcació va sortir a la nit de dimarts des de Zuara, a la costa nord-oest de Líbia, i que les persones rescatades seran traslladades properament a un port italià que encara està per determinar.

Més de 1.300 morts aquest any

L'Organització Internacional per a les Migracions va estimar el passat 21 de maig que aquest any 59.135 persones han arribat a Europa a través del Mediterrani i 1.340 persones han mort en la travessia.  D'aquestes xifres, 50.039 immigrants han arribat a Europa només per Itàlia, un 46,16% més en comparació amb el mateix període de l'any anterior, segons les dades del Ministeri d'Interior.

El drama migratori és un dels principals desafiaments que afronta Itàlia i en els últims anys nombroses ONG han reclamat als països membres de la UE que adoptin una resposta conjunta que posi fi a les tragèdies al mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema