El PP no posa cap objecció al fet que el president del Govern, Mariano Rajoy, sigui el primer a comparèixer al Congrés davant la comissió d'investigació sobre el suposat finançament irregular del PP, tal com han demanat alguns grups com el PSOE. En roda de premsa després de la primera reunió de la comissió d'investigació a porta tancada, el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo, va assenyalar que el seu partit no s'oposarà al fet que Rajoy sigui el primer compareixent, tot i que va criticar l'«obsessió» d'alguns partits per forçar la presència del cap del Govern a la Cambra. «Quan aquesta sol·licitud es fa amb mala intenció és possible que es pugui tornar en contra de qui la proposa», va assegurar.

Malgrat aquestes crítiques, fonts del PP van assegurar que votaran a favor que Rajoy sigui el primer a acudir quan ho sol·liciti el PSOE, encara que altres grups com Podem i Ciutadans consideren que hauria de comparèixer l'últim, a manera de tancament de la comissió.

Els «populars» veuen també amb bons ulls la proposta de Ciutadans que la investigació del finançament del PP sigui a partir de l'any 2004, que coincideix amb el mandat de Mariano Rajoy al capdavant del partit, mentre que Podem reclama que sigui des de 1977 i el PSOE creu que no cal remuntar-se tan enrere.

La Mesa i els portaveus de la comissió d'investigació tornaran a reunir-se el proper 6 de juny, abans de que l'endemà aprovin previsiblement el pla de treball.