La diputada del PP a l'Assemblea de Madrid Josefa Aguado va presentar la seva dimissió a la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes. Aguado va prendre aquesta decisió, que formalitzarà avui, després de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha acceptat la competència per investigar-la pels possibles delictes de prevaricació, frau i malversació en relació amb l'adjudicació d'un contracte a Arganda del Rey el 2007 a empreses de la trama Gürtel.

Per altra banda, els diners que la justícia espanyola ja té bloquejats a Suïssa als presumptes caps de la trama Gürtel, Francisco Correa i Pablo Crespo, superen ja els 23 milions d'euros, segons va explicar al jutge el gestor dels seus comptes al país helvètic, Arturo Fasana.

Fasana, que està col·laborant activament amb la justícia, va declarar a l'Audiència Nacional davant del jutge que investiga aquesta causa de corrupció, José de la Mata, dins de la peça sobre la presumpta irregularitat immobiliària que la trama va dur a terme al municipi madrileny d'Arganda del Rey.