L'exprimer ministre grec Lucas Papademos va resultar ferit en una explosió al seu cotxe, pel que sembla causada per un dispositiu explosiu amagat en un sobre, quan circulava pel centre d'Atenes. La televisió estatal ERT va assegurar que Papademos té ferides al pit i a les cames, així com problemes per respirar, però la seva vida no està en perill, mentre que dos dels seus escortes van resultar lleument ferits.

Papademos, de 69 anys, va ser primer ministre durant una de les pitjors etapes de la crisi grega, durant la qual va haver de negociar una quitança massiva del deute del país a mans privades.

Ningú ha reivindicat l'atemptat fins al moment. Al març, el grup anarquista grec Conspiració de les Cèl·lules de Foc va enviar una carta bomba que va ferir un secretari a l'oficina del Fons Monetari Internacional a París. Abans, aquesta organització havia reivindicat l'elaboració d'un explosiu que la policia va interceptar a l'oficina del ministre de Finances alemany Wolfgang Schaüble. El grup, al qual Washington considera com una organització terrorista, va enviar cartes bomba a ambaixades estrangeres a Grècia i a líders europeus el 2010.

Papademos va ser elegit primer ministre entre novembre de 2011 i maig de 2012 a causa d'una coalició entre el socialista Pasok, el partit conservador Nova Democràcia i el partit ultradretà Laos després de la dimissió de Geòrgios Papandreu. També va ser governador del Banc de Grècia i va ocupar el càrrec de vicepresident del Banc Central Europeu sota el mandat de Jean-Claude Trichet, càrrec en el qual va romandre fins al 2010. Actualment imparteix classes a la Universitat de Harvard com a professor visitant.

«Estem en estat de xoc. Espero que tot vagi bé al senyor Papademos i condemnem l'atemptat», va assegurar el ministre de Política Digital, Nikos Papas. «Condemno amb força l'atemptat covard contra l'exprimer ministre Lukas Papademos», va afirmar per part seva el líder de l'oposició Kyriakos Mitsotakis.