Salman Abedi, el terrorista suïcida que va causar 22 morts i 64 ferits en l'atemptat de dilluns a Manchester Els Estats Units consideren que amb aquest entrenament l'EI va preparar l'escenari perquè el terrorista suïcida portés a terme el seu atac, va assegurar un funcionari nord-americà, que va afegir que altres membres de la família d'Abedi també es van radicalitzar. Salman Abedi va trucar a la seva mare hores abans de l'atemptat per demanar-li perdó.

L'autor de l'atemptaten el seu viatge de tornada al Regne Unit. El sospitós havia viatjat almenys en dues ocasions a Alemanya en els últims dos anys. L'altra ocasió en què el terrorista va ser a Alemanya va ser el 2015, quan va volar de Frankfurt al Regne Unit, procedent pel que sembla de Síria, on havia participat en un campament de formació paramilitar.

Segons la revista Focus, Abedi no estava en el radar de les forces de seguretat alemanyes perquè no apareixia a cap llista de sospitosos i contra ell no hi havia cap ordre de recerca internacional. La policia britànica treballa amb la hipòtesi que el terrorista comptava amb el suport d'una xarxa islamista per perpetrar l'atemptat de Manchester i per això ha elevat al màxim el nivell d'alerta al país, davant la possibilitat d'un atac imminent.

Per part seva, el cap de la policia de l'àrea metropolitana de Manchester, Ian Hopkins, va qualificar de «significatives» les vuit detencions realitzades en relació amb l'atemptat terrorista de dilluns. Hopkins va explicar que els «objectes» recollits pels agents en les últimes batudes són «importants» per a la investigació de l'atemptat. El cap policial va informar que els vuit arrestats «són tots homes», després de l'alliberament d'una dona arrestada dimecres.

Per altra banda, la policia britànica va deixar de compartir durant unes hores informació amb les autoritats dels Estats Units després de les filtracions en aquest país a la premsa de dades sobre l'atemptat de dilluns a Manchester. La divulgació de dades als mitjans nord-americans i la difusió pel diari nord-americà The New York Times d'imatges del lloc de l'atac, que va deixar 22 morts i 64 ferits, entre ells nens, va provocar un gran malestar entre les autoritats britàniques. La primera ministra britànica, Theresa May, es va queixar al president nord-americà, Donald Trump, per aquestes filtracions a la cimera de l'OTAN a Brussel·les. Després d'aquesta conversa entre els dos mandataris, la policia va decidir tornar a compartir la informació.

Les instantànies van ser difoses per l'esmentat rotatiu després que es revelés informació clau a periodistes nord-americans sobre els fets, com la identitat del terrorista. També es van avançar a les autoritats britàniques en revelar que l'atac de dilluns era un atemptat terrorista, un extrem que llavors encara no havia confirmat la policia d'aquest país.

El president dels EUA va assegurar que demanarà una investigació sobre les filtracions d'informació d'agències del Govern nord-americà sobre l'atac terrorista. «Aquestes filtracions han estat passant durant molt de temps i el meu Govern arribarà al fons de l'assumpte», va prometre Trump.

A l'entrada de la cimera, May va assegurar que transmetria a Trump la necessitat de compartir dades d'intel·ligència de manera confidencial i «segura» i va destacar que l'intercanvi ha d'estar basat en la «confiança». En les seves declaracions públiques, els dos mandataris van voler mostrar la solidesa de les seves relacions.