El grup terrorista Estat Islàmic (EI) es va atribuir l'atemptat contra la minoria copta d'Egipte, que va causar la mort de 29 persones i ferides a 13 més després de ser tirotejat un autobús de pelegrins a la província meridional de Mínia. Aquest atac contra els pelegrins que es dirigien al monestir de Sant Samuel a Mínia és el tercer contra els cristians coptes que l'EI s'atribueix en els últims sis mesos, després dels del passat Diumenge de Rams a les catedrals de Tanta i Alexandria, i l'atemptat en una església del Caire, que van causar en total gairebé 80 morts. En un comunicat, l'EI va afirmar que «soldats del Califat» van cometre l'atemptat i va elevar la xifra de morts a 31.

En un altre ordre de coses, es va rebaixar de «crític», el més alt, a «greu» el nivell d'alerta terrorista al Regne Unit i els militars es retiraran dels carrers «a partir de dilluns», va explicar la primera ministra, Theresa May.

La Policia britànica interroga onze sospitosos -entre ells Ismail Abedi, germà de l'autor-, després d'haver detingut dos homes de 20 i 22 anys, respectivament, durant la matinada d'ahir. A més dels arrestats al Regne Unit, a Líbia van ser detinguts un altre germà d'Abedi, Hashim, de 20 anys, i el pare, Ramadà Abedi. La Policia manté desallotjada una part de la ciutat de Manchester.