Desenes de vols de British Airwaysencara que altres es van poder enlairar amb retard, com a conseqüència de l'avaria operativa experimentada dissabte per l'aerolínia, que encara treballa per arreglar-la, va explicar l'aeroport londinenc. Una portaveu de Heathrow va assenyalar que, «després el problema global amb el sistema informàtic de BA, avui s'esperen retards i cancel·lacions de vols de l'aerolínia». «Abans de sortir cap a l'aeroport, els passatgers de BA que havien de sortir havien de comprovar l'estat del seu vol», va explicar aquesta font, que va afegir que els que van veure cancel·lats els seus vols dissabte no han de tornar a l'aeroport fins que tinguin una altra reserva.

A Heathrow, l'aeroport de més trànsit d'Europa i situat a l'oest de Londres, uns noranta vols es van enlairar i 36 es van haver de suspendre ahir, mentre que a Gatwick, al sud de la ciutat, van enlairar-se disset vols i cap va haver de ser cancel·lat.

En general, durant tot el dia hi va haver retards generalitzats i nombroses persones esperant, sobretot a Heathrow, on alguns passatgers van decidir passar la nit, mentre que les estacions de tren de Londres també van registrar llargues cues de persones que van optar per desplaçar-se per terra.

Els aeroports de Heathrow i Gatwick van facilitar un calendari actualitzat dels vols programats a la seva pàgina web, i alhora van advertir els clients que no anessin a l'aeroport abans de confirmar que el seu vol sortiria.

British Airways va explicar que espera restablir per a avui «gairebé tots els seus serveis» des dels aeroports londinencs de Heathrow i Gatwick, mentre augmenten les queixes de passatgers extraviats i que havien perdut el seu equipatge. L'aerolínia afronta una elevada factura per reclamacions d'usuaris, tant pels retards i cancel·lacions de vols com pel cost de l'allotjament i el menjar que està obligada a facilitar als passatgers perjudicats.

British Airways va cancel·lar sis vols, amb sortida des d'Espanya o d'arribada a territori estatal, d'un total de 63 programats per a ahirals aeroports espanyols, segons les dades de l'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA). Les cancel·lacions van afectar en concret quatre vols d'arribada i dos de sortida, de les 32 arribades i 31 sortides que preveia operar ahir als aeroports espanyols.

L'aerolínia britànica va informar que algun dels vols previstos per a ahir a Madrid es van veure afectats per la caiguda de sistema informàtic de la companyia, encara que, segons una font de la companyia, a partir d'avui tot tornarà a la normalitat. La font de l'aerolínia va dir que no disposava d'informació sobre el nombre de persones afectades pels retards dels seus vols a la capital i que només podia informar els passatgers sobre vols concrets.

L'aerolínia va haver de cancel·lar dissabte tres vols programats amb sortida des de l'aeroport madrileny de Barajas i tres més des de l'aeroport de Barcelona-el Prat.