Tres dones han estat assassinades aquest cap de setmana a Madrid (dues d'elles) i Múrcia, presumptament per les seves parelles, de manera que ja són 27 les víctimes de violència masclista aquest any. L'últim crim es va conèixer ahir a la tarda, després de la detenció per la Guàrdia Civil a la localitat madrilenya de Collado Villalba d'un home de 43 anys com a presumpte autor de l'assassinat de la seva dona, de 38 anys i nacionalitat romanesa. Va ser el presumpte assassí el que va avisar que la seva dona estava morta al seu domicili emmordassada i lligada.

Hores abans, una empleada d'un centre d'atenció a persones amb autisme de Molina de Segura (Múrcia) trobava apunyalada la companya a la qual havia de donar el relleu. L'agressor, també treballador del centre, s'havia penjat a l'espai d'entrada a l'edifici. La dona estava separada i tenia un fill, mentre que l'home estava casat.

Divendres passat, un home de 61 anys va estrangular presumptament la seva dona al seu domicili de Madrid, i, posteriorment, es va ferir amb una arma blanca a l'abdomen i el tòrax, a l'altura del cor, pel que roman ingressat a l'hospital Gregorio Marañón custodiat per la policia després de ser detingut. La dona morta, de 55 anys i nacionalitat espanyola, no havia presentat cap denúncia per maltractaments, mentre l'agressor tampoc tenia antecedents per delictes similars.