El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és partidari de celebrar una Conferència d'Organització i Estatuts després del 39 Congrés Federal de juny, per tal d'adaptar els estatuts i reglaments socialistes al seu «model de partit», van confirmar fonts de el seu entorn. Aquesta se celebraria «com a molt aviat a l'octubre», segons les fonts, i en el termini màxim d'un any, segons l'esmena que els «sanchistes» portaran al Congrés.

No obstant això, en el conclave del 17 i 18 de juny hi haurà, a més d'una comissió política i una altra econòmica, una comissió d'organització que s'encarregarà d'incorporar a la ponència marc les principals senyes d'identitat orgànica del projecte amb el qual Sánchez ha guanyat les primàries. Aquestes són: que la revocació o censura d'un secretari general sigui motivada i acordada per un mínim del 51% de vots del Comitè Federal (o òrgan equiparable a un altre nivell territorial) i que sigui aprovada per la militància en una consulta, l'obligatorietat de consultar a la militància els acords de govern i fixar un termini màxim de 90 dies per als mandats de les gestores.

També, que l'elecció dels candidats al Congrés, Senat, Parlament Europeu, parlaments autonòmics i ajuntaments es realitzi, a partir d'una determinada població, pel vot secret i directe dels militants i simpatitzants del seu àmbit territorial. Els «sanchistes» compten també que el Congrés aprovi que un militant no pugui acumular més de dos càrrecs.