Mariano Rajoy ha protagonitzat aquest dimecres l'anècdota al Congrés dels Diputats. Amb la votació dels Pressupostos encarrilada pel suport de Nova Canàries, la cambra baixa votava les esmenes als comptes quan el president del Govern s'ha destacat de la resta de l'hemicicle prement el 'no' a una de les propostes del partit del diputat Pere Quevedo.

El vot de Rajoy ha estat l'únic negatiu a una esmena que ha collit 328 sí i 19 abstencions, per la qual cosa no ha tingut transcendència, tot i que sí ha vingut succeït per una ovació irònica de gran part de la resta dels diputats.

El suport de l'escó de Quevedo ha estat clau per tirar endavant els pressupostos. El mateix Rajoy va signar aquest dimarts amb el president de Nova Canàries el pacte pel qual s'assegurava el seu suport en la votació a canvi de més inversions a les illes.

Però aquest no ha estat l'únic error 'aplaudit'. També els diputats del Grup Socialista s'han dividit a l'hora de votar una de les esmenes de Nova Canàries. Quan la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha llegit el resultat, els murmuris i les rialles a l'hemicicle no s'han fet esperar.

"Això no és un circ"

No obstant això, el moment de més alegria en el Ple ha tingut lloc quan s'han trencat fins a dues butaques de diputats, en ambdós casos per les potes. Primer ha estat el del diputat del PP Jesús Postigo, i als pocs minuts li ha tocat el torn al portaveu econòmic de Ciutadans, Toni Roldán.