El president rus, Vladímir Putin, que intenta normalitzar les relacions de Moscou amb Washington, va intentar ajudar Donald Trump enmig de la commoció creada per l'abandonament dels EUA de l'Acord de París contra el canvi climàtic. Davant d'un multitudinari auditori internacional de polítics i homes de negocis, Putin va evitar criticar Trump per la seva polèmica decisió, en ser preguntat en el Fòrum Econòmic de Sant Petersburg. «Jo no jutjaria Trump, perquè va ser el president Obama qui va prendre aquestes decisions. Potser l'actual president considera que aquestes no estan degudament pensades. Potser pensa que no hi ha els recursos necessaris», va dir Putin.

Per part seva, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va assumir el lideratge en la defensa de l'Acord de París després de l'abandonament dels EUA. «Res ens aturarà», va prometre Merkel, que va afegir que la de Trump «és una decisió molt lamentable i ho expresso de manera molt continguda». En tot cas, va deixar clar que Alemanya, Europa i el món estan «més determinats que mai» a lluitar contra el canvi climàtic.

En un altre ordre de coses, el president dels Estats Units podria utilitzar els seus poders executius per impedir que l'exdirector de l'FBI James Comey testifiqui davant el Senat la setmana que ve, una decisió que encara no ha pres, segons la seva assessora, Kellyanne Conway. Comey, destituït per Trump el mes passat, ha de testificar dijous davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat en una sessió oberta.