El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar que el testimoni de l'exdirector de l'FBI James Comey davant el Senat no va demostrar «col·lusió» de la seva campanya amb Rússia ni «obstrucció» a la Justícia de part seva. Comey «va confirmar molt del que jo vaig dir i algunes altres coses no són veritat», va assenyalar Trump sobre el testimoni de l'excap de l'FBI davant el Comitè d'Intel·ligència del Senat, en què va acusar el mandatari de «mentir» sobre les raons per acomiadar-lo el 9 de maig. El president dels Estats Units va considerar que la seva postura ha sortit reforçada després de la compareixença de Comey.

Trump va assegurar que l'exdirector de l'FBI va dir coses que «no són veritat» i va negar, com va assegurar Comey, que li reclamés «lleialtat» o que li demanés abandonar la investigació al seu antic assessor nacional d'intel·ligència, Michael Flynn. «Gairebé no coneixia l'home», va afirmar el president sobre l'exdirector de l'FBI, tot afegint que la investigació sobre la possible ingerència russa per afectar el resultat de les eleccions de novembre passat als EUA és «una excusa» de l'oposició demòcrata per justificar la seva derrota.

Paral·lelament, el president dels EUA va instar Qatar a «aturar el seu finançament del terrorisme» i «tornar a la comunitat de nacions responsables», i va confiar que la cimera de països àrabs que ell va presidir el mes passat a Riad suposi «el començament de la fi del terrorisme» al món.

«Ha arribat l'hora d'instar Qatar a aturar el seu finançament del terrorisme. Han de posar fi a aquest finançament i als vincles amb la ideologia extremista», va explicar Trump.

El mandatari va afegir que Qatar «ha estat històricament un país que ha finançat el terrorisme a un nivell molt alt» i va assegurar que el seu Govern està decidit a aturar la cessió de fons a les activitats extremistes al món.