La primera ministra britànica, Theresa May, va dir als diputats conservadors en una reunió amb el seu grup parlamentari que seguirà al capdavant del Govern «mentre em vulguin», després de perdre la majoria a les eleccions generals. May es va reunir amb l'anomenat Comitè 1922, que agrupa tots els parlamentaris excepte els càrrecs ministerials, per avaluar el cop electoral que van patir els conservadors.

El Partit Conservador només va treure 318 escons en els comicis anticipats del 8 de juny, 8 menys dels 326 necessaris per governar amb majoria i 12 menys dels que tenia quan l'anterior Parlament va ser dissolt al maig. May es va reunir amb els seus companys de files després d'haver convocat prèviament a Downing Street una altra trobada amb el seu nou Gabinet, configurat el cap de setmana.

Per part seva, la líder del Partit Democràtic Unionista (DUP) d'Irlanda del Nord, Arlene Foster, va explicar que està mantenint «contactes positius» amb la formació de la primera ministra britànica, per acordar la formació d'un Govern al Regne Unit. Foster va afegir que viatjarà a Londres per reunir-se amb el seu nou grup parlamentari a Westminster, on, «gràcies a un gran resultat», va dir, ha passat de tenir vuit a deu escons després de les eleccions generals britàniques de dijous passat.

Per altra banda, el negociador en cap de la UE per al Brexit, Michel Barnier, ha començat a preparar els aspectes tècnics de la negociació per a la sortida del Regne Unit del bloc comunitari amb l'ambaixador britànic davant la UE, Tim Barrow. Es tracta d'una reunió perquè puguin començar aquesta mateixa setmana les converses sobre els aspectes tècnics.