Milers de persones van ser detingudes a Rússia, la major part a Moscou i Sant Petersburg, quan la policia va reprimir i va intentar dissoldre les marxes contra la corrupció governamental convocades pel líder opositor Aleksei Navalni. A falta de xifres oficials de detencions, el portal informatiu OVD Informació va assenyalar que a Moscou van ser detingudes 750 persones i a Sant Petersburg 900.

Navalni, que també va ser arrestat i aspira a concórrer a les eleccions presidencials el 2018, havia convocat protestes a més de 200 ciutats de tot el país contra la corrupció a les altes esferes del poder, que l'organització que dirigeix denuncia sistemàticament.

A Moscou, l'opositor havia aconseguit l'autorització de l'Ajuntament per celebrar una marxa de protesta i míting a l'avinguda Sàkharov, al nord-est de la ciutat, però diumenge a la nit, a menys de 24 hores de l'acte, va canviar el lloc i va demanar als seus partidaris que acudissin al carrer Tverskaya, al cor de Moscou.

Les autoritats ho van considerar una provocació, i la fiscalia va advertir que la gent podia anar a «passejar» per aquesta zona al costat dels milers de persones que celebraven el Dia de Rússia, però «sense treure pancartes ni cridar eslògans».

El líder opositor no va poder arribar fins al lloc de la protesta, ja que va ser detingut al portal de casa seva. Però diversos milers de persones, majoritàriament joves i fins i tot adolescents, van acudir a la crida de Navalni i es van sumar a la protesta, on de seguida van començar a corejar eslògans contra el president rus, Vladímir Putin. «Rússia sense Putin» i «Putin lladre» van ser alguns dels lemes corejats pels assistents, mentre es mostraven pancartes amb eslògans com «La corrupció ens està robant el futur».

Centenars de policies i antiavalots van intervenir per reprimir la manifestació no autoritzada i van començar a practicar detencions, en molts casos utilitzant la força de manera indiscriminada.